Pravila privatnosti


Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka


Ova izjava o zaštiti osobnih podataka za društvo BOSTEL d.o.o. Vinkovci, J. Gotovca 30, (u nastavku: društvo) primjenjuje se od 25. svibnja 2018. goidne. Korištenjem proizvoda i usluga društva povjeravate nam svoje osobne podatke. Ova izjava opisuje koje podatke prikupljamo, nan koji način ih ih obrađujemo te u koje svrhe ih upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima.

Službenik za zaštitu podataka dostupan je putem sljedeće adrese:

renato.bondza@bostel.hr


Vrste osbnih podataka koje prikupljamo

Upotrebljavamo sljedeće osobne podatke:


a) vaše temeljne osobne podatke: ime i prezime, adresa. OIB, datum rođenja, spol, broj mobitela i podaci za kontakt, informacija o vrsti ugovornog odnosa i saddržaju;


b) ostale osobne podatke, koje nam vi ili treće osobe stavjate na raspolaganje prilkom zasnivanja ili trajanja ugovornog odnosa, kao što su podaci iz osobne iskaznice, bankovni račun, ovlasti potpisivanja ili zastupanja;


c) podatke o korištenju proizvodima i uslugama društva i njihovim sadržajima.


Osobni podaci uzimaju se neposredno od ispitanika usmeno i pisanim putem.
Svrha obrade


Sve vrste vaših osobnih podataka društvo obrađuje u sljedeće svrhe:


Osobne podatke obrađujemo u svrhu prodaje i pružanja usluga i obračuna izvršene prodaje robe i pruženih usluga, u svrhu sklapanja i izvršenja ugovora u kojem je ispitanik stranka, te radi ispunjavanja zadataka koji se izvršavaju u javnom interesu.


Vaše osobne podatke obrađujemo kod vaših upita u skladu s važećim propisima, kao i radi obavještavanja koja smo vam dužni vršiti prema važećim propisima. U svrhu prodaje i pružanja usluga možemo vam se obratiti putem podataka za kontakt koje ste nam dali.


Ako ne ispunite svoje ugovorne obveze, kako bismo se zaštitili kao vjerovnik, možemo prislijediti odgovarajuće osobne podatke i koristiti se uslugama fizičkih i pravnih osoba za naplatu potraživanja. Prije nego što poduzmemo takvu mjeru, o tome ćemo vas posebno obavijestiti putem podataka za kontakt koje ste nam dali, kako bismo vam dali priliku za očitovanje.


Za vrijeme ugovornog odnosa, kao i po prestanku našeg ugovornog odnosa, tijekom razdoblja od godine dana, stupamo s vama u kontakt preko sljedećih komunikacijskih kanala za koje ste nam dali privolu:

- elektronička pošta (mail),

- društvene mreže,

- pisano (poštom).


Gore navedene osobne podatke prikupljamo i obrađujemo na temelju vaše privole, radi poštovanja naših pravnih (propisanih) obveza, za izvršavanje ugovora u kojem ste vi stranka ili kako bi se poduzele radnje na vaš zahtjev prije sklapanja ugovora ili kako bi se zaštitili ključni interesi vas ili druge fizičke osobe.
Primatelji ili kategorije primatelja osobnih podataka


Vaše osobne podateke u pravilu ne prosljeđujemo niti ne ustupamo nepovezanim trećim stranama, te su sigurnosno pohranjene na našem ili vanjskom polužitelju kojeg izaberemo, a koji je u dovoljnoj mjeri jamči provedbu odgovarajučih tehničkih i organizacijskih mjera na način da je obrada u skladu sa zahtjevima Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka i da se njome osigurava zaštita vaših prava.


Vaše odatke možemo prosliediti trećim osobama, primjerice službama za dostavu koje trebaju znati ime i adresu kako bi mogle dostaviti proizvode. Nadalje, u mjeri u kojoj nam je potrebno, vaši osobni podaci mogu biti proslijeđeni tvrtkama koje nam pružaju kakve usluge uključuju marketinšku pomoć, obradu plaćanja kreditnim i debitnim karticama, pružanje usluge za kupce te slanje poruka u naše ime. Ograničit ćemo osobne podatke koje tim tvrtkama dajemo i imat će pristup jedino onim podacima koji su im potrebni u posebno određene svrhe. Određene vaše informacije mogu biti proslijeđene izvršnoj vlasti Republike Hrvatske na njihov zahtjev, kako bismo udovoljili pravnim ili zakonskim obvezama.
Razdoblje čuvanja


Vaše podatke brišemo u roku od godinu dana po prestanku ugovornog odnosa, osim podataka za koje postoji zakonska obveza čuvanja dokumentacije, u kojem slučaju ih brišemo po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.


U slučaju da je pokrenut postupak prisline naplate neplaćenih potraživanja ili ako je uložen prigovor na proizvod ili uslugu u roku, vaše osobne podatke čuvamo do konačnog dovršetka postupka u skladu s važećim propisima.

Privole koje ste nam dali za kontaktiranje i druge svrhe koje smo od vas tražili, a izvan okvira drugih osnova za prikupljanje osobnih podatka, vrijede do opoziva, te ih možete opozvati u bilo kojem trenutku. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila


Prava korisnika


Pravo na ispravak: Ako obrađujemo vaše osobne koji su nepotpuni ili netočni, u bilo kojem trenutku nas možete zatražiti da ih ispravimo ili dopunimo.


Pravo na brisanje: Od nas možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako smo ih obrađivali protupravno ili ta obrada predstavlja nerazmjerno zadiranje u vaše zaštičene interese.


Pravo na prigovor: Ako vaše podatke distribuiramo radi izvršenja zadaća od javnog intersa ili zadaća javnih tijela ili se prilkom njihove obrade pozivamo na naše legitimne interese, možete podnijeti prigovor protiv takve obrade podataka.


Pravo na žalbu: Ako ste mišljenja da smo prilkom obrade vaših podataka prekršili propise o zaštiti osobnih podataka, molimo da nam se obratite kako bismo razjasnili eventualna pitanja.Prodavatelj se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca, tako da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje Prodavateljevih obveza. Prodavatelj informira Korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi podaci o Korisnicima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Prodavatelja i poslovni partneri Prodavatelja odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prodavatelj  jamči da osobni podaci korisnika  neće nikada biti dani na uvid i uporabu trećoj strani, bez prethodne izričite privole korisnika. Od ovoga se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga. Korištenje „kolačića“


Kada pristupate internetskoj stranici www.bostel.hr općeniti, neosobni podaci (broj posjete, prosječno vrijeme posjete stranici, posjećene stranice) automatski se bilježe (ne kao dio prijave).

Te podatke ne možemo povezati s vašim osobnim podacima i oni su u potpunosti neosobni. Te informacije koristimo za mjerenje privlačnosti naše internetske stranice i poboljšavanje sadržaja i korisnosti same stranice. Vaše podatke ne koristimo u druge svrhe i ne posredujemo trećim osobama. Kolačići su nevidljivi dokumenti koji su trenutno sačuvani na vašem tvrdom disku i omogućavaju prodavatelju prepoznavanje vašeg računala, kada sljedeći put posjetite internetsku stranicu. Prodavatelj koristi kolačiće samo za skupljanje informacija koje se koriste za upotrebu internetske stranice i za optimizaciju svojih internetskih aktivnosti oglašavanja. Korištenjem ove internetske stranice dajete svoju suglasnost za korištenjem kolačića. Ukoliko ne želite omogućiti spremanje kolačića to možete podesiti u svom internet pregledniku.

Korisnici koji odluče ne prihvatiti osnovne kolačiće neće moći koristiti stranicu www.bostel.hr jer bez korištenja kolačića nije moguće registrirati korisnički račun niti dodavati proizvode u košaricu.